karate

5 sport melyet gyerekeink kiskorukban elkezdhetnek

A mozgás fontossága kortól független, mert nemcsak a test optimális kondícióban tartását biztosítja, hanem szellemi egyensúlyunk megtartásában is segít. Mihelyt talpra állnak és sikerül megtartani egyensúlyukat, a gyerekek elindulnak felfedezni a körülöttük levő világot.

Nagy részük komoly energiabombává válik az évek elteltével, igy ajánlott egy olyan aktivitásra beiratni őket, ahol alkalmuk van levezetni energiafölöslegüket és barátkozhatnak is közben.

Egyéni sportok

Ezen típusú sportok előnye főként a saját hibákból és gyengeségekből való tanulás és megerősödés. Ugyancsak egyéni sport űzése szorosabb és produktívabb kapcsolat kialakulásához vezethet a gyerek és mentora/tanára között. Ez később fontos szerepet játszhat olyan esetekben, amikor a gyerek nemcsak hobbyként sportol, hanem komolyabbra szeretné fordítani a dolgokat.

Ilyen sportok közé tartozik a karate vagy a gimnasztika, mindkettő segít az energia levezetésben, de a személyiségfejlesztésben is. Ha nagy ninja rajongó gyerekünk van akkor a karate bizonyulhat a legjobb választásnak számára, mert a mozgás mellett egy kellemes aktivitásban részesülhet.

A torna, ezzel ellentétben sokat fejlesztheti gyerekünk ellenállóképességét, de jóval nagyobb elhivatottságot követelhet, mint a karate.

Csapatsportok

Ide sorolhatjuk a focit, kosárlabdát vagy táncot. Mindezen sportok sokat fejleszthetik a koordinációs, tanuló és csapatban dolgozó képességeket. Emellett, kitűnőek a keringési rendszer fitten tartásához, úgynevezett kardió gyakorlatok, de erősitik az izomzatot és maga a test ellenállóképességét is.

A csapatsportok másik nagy előnye a többi gyerekkel való kapcsolat építés, ötletek megosztása és megvitatása, ezek mind a személyiségük fejlesztéséhez hárul hozzá. Egyfajta fegyelemhez és önállósághoz is vezet egy ilyen sport űzése, mert a gyereknek meg kell tanulnia az edző tanácsainak követését, saját magának gondoskodni sportfelszereléséről és időben elérkezni az edzésekre.