Bővebben az e-cigaretta liquidről

Az elektromos cigaretta lényege, azaz az e-liquid tartalmazza a hagyományos cigarettát helyettesitő nikotin keveréket. Amennyiben a termék nikotinmentes, akkor pedig ez az összetevő teljesen ki is marad belőle.

A folyadék emellett tartalmaz még az ízesítéshez használt aromákat is, amelyekből igen széles választék áll rendelkezésre.

Meddig érvényes a liquid? Van lejárati dátuma?

Ez a kérdés főleg olyanok fejében fordulhat meg, akik át szeretnének térni, vagy csak kis ideje használják az e-cigarettát, hisz egy lejárt termékkel való tapasztalat biztos nem fog kellemes benyomást kelteni. De akár egészségügyi szempontból is veszélyes lehet egy ilyen terméket fogyasztani, hiszen összetevői megromolhatnak egy bizonyos idő után.

Átlagosan, a gyártási dátumot követően az elektromos cigarettában lévő liquid 1 és 2 év között tartható el, kibontatlan állapotban. Hogy megmaradjon a liquid minősége, fontos a megfelelő tárolása, ezért tartsuk távol közvetlen napfénytől és extrém hőmérséklettől. Ellenkező esetben az alkotóelemek hamarabb elkezdenek lebomlani, amik akár káros hatással is lehet a szervezetre.

Hogyan tudhatjuk, ha lejárt a liquid?

A lejárt termék egyik legfontosabb jele lehet a kellemetlen szag. Észrevehetjük a folyadékot alkotó elemek zavarossá válását is, azaz a nehezebb elemek leülepednek a tartály aljára, ám ha összerázzuk a folyadékot, akkor ismét eggyé vállnak. Felfigyelhetünk a szín elváltozására vagy az íz furcsaságára is.

Hogyan hosszabbítsuk meg a liquid eltarthatóságát?

Ajánlott hűvös, száraz és árnyékos helyen tárolni a liquid palackokat. Ha azt szeretnénk, hogy intenzívebb legyen az aromája, akkor hagyhatjuk érlelődni a folyadékot, de csak pár hétig tegyük ezt.

A legfontosabb azonban, hogy mindig betartsuk az e-cigi liquid használati útmutatóját és az abban olvasható fogyaszthatósági dátumot. A gyártó csakis ezeket garantálja, így amennyiben lejárt termékkel kísérletezünk, azt csakis saját felelősségre tegyük!