Bűvészműsor napjainkban

Korábban a szemfényvesztők búcsúkban, vásárokban léptek fel, azonban a 19 században Houdin bevitte a bűvészműsort a színházba, és ezzel Párizsban már mint színpadi műsor lett belőle. Ezt követően világszerte elterjedt, hogy a mágusok már a négy fal között, komoly előadásokban mutathatják meg tehetségüket.

Napjaink bűvészete már egész más, mint régen volt. Ma is igen nagy népszerűségnek örvend egy-egy bűvészműsor, melyben sokszor különleges produkciókat láthatunk.

Milyen trükkökkel találkozhatunk?

A bűvészetnek mára már több ága alakult ki, egészen a mikromágiától a nagy showműsorokig. Az mikromágia jellemzője, hogy a bűvész egy kisebb közönség előtt, akár egy étteremben a vacsoraasztalnál szórakoztat minket. Jellemzője, hogy gyakorlatilag az előadó testközelben van.

Ne felejtsük el az interaktív gyerekműsorokat sem, ahol esetleg néhány titokra is fény derülhet a bűvész jóvóltából.

A stand-up, vagy szalonbűvészet során már a mutatvány bemutatása színpadról történik, nagyobb közönség előtt.

Ebbe a körbe tartozik a mentalizmus, azaz az elme manipulációja, amikor kitalálják gondolatunkat.

Modern bűvészet

A mai modern bűvészet egyik kiemelkedő és tehetséges képviselője Németh Gábor, aki fiatal kora ellenére már 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. Ő volt a Milánói Világkiállítás hivatalos bűvésze, de hollywoodi műsorokban is fellépet. Vérbeli profi, aki megdöntötte Rodolfo rekordját.

Jelmondata a „Minőség mindenek felett.” Előadásai interaktívak, és a bűvészműsorai egyediek, melyben megtalálhatjuk a klasszikus elemeket éppúgy, mint az extrém dolgokat is.

Ugyanakkor az online világban is megtalálhatjuk, ahol fellebbenti a fátylat egy-két trükkről. Érdemes csatornáját is követni, remek szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Nem fogunk unatkozni előadásai alatt, az biztos.