linképítés során

Hogyan lehet sikeres a linképítés?

Az interneten számos reklámozási lehetőség elérhető, amelyek által fellendíthetjük vállalkozásunkat – mit is szeretnének jobban a vállalkozók?

Az igencsak népszerű linképítés körül a közelmúltban számos kérdés merül fel, ami sokak számára még nem mindig tisztázott, ez pedig meglehetősen különös. Akik ismerik a statisztikákat – és egy vállalkozás tulajdonosaként ez egy fontos dolog -, tudják, hogy a linképítés az egyik legjobb módszere az adott oldal, cikk, termék, stb. reklámozására.

Az ehhez szükséges külső hivatkozások olyan linkek, amelyek külső forrásokból származnak. A backlinkek fontos rangsorolási tényezőt jelentenek, de azért figyelni kell arra, hogy ne vigyük túlzásba a használatukat.

Mire kellenek a linkek?

Linképítés segítségével növelhetjük a weboldalunk találati listákon elfoglalt helyezéseit, ami növeli a forgalmat, és a lekérdezések segítségével több érdeklődő felhasználót vonz. A más webhelyekről származó linkek jelzést adnak a keresőmotoroknak, hogy az oldalunkat magasabbra értékeljék a keresési eredmények között, így például egy adott keresőszóra rákeresve sokkal nagyobb esélyünk van arra, hogy a Google a mi oldalunkat dobja ki az első oldalon.

A linkek önmagukban nem elegendőek a csúcsra lépéshez. Fontos a webhely optimalizálása, az indexelést zavaró hibák ellenőrzése, a használhatósági audit elvégzése, és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az oldal felhasználóbarát legyen. Kiemelten fontos a szövegírás minősége is.

Versenytársak gyűjtése, linkek és források elemzése

A Linképítés megtervezése előtt nézzük meg, hogy a versenytársak milyen és mennyi linket használnak. Általában azt ajánlják, hogy a TOP10 oldal sémáját nézzük át. Viszont ha egy kis webáruházunk van, akkor érdemesebb elkerülni a nagy piaci szereplőket, mert az adatok túlságosan eltérőek lesznek.

A versenytársak listájának összeállítása után folytassuk a backlinkek és azok forrásainak elemzésével. Ha ezzel megvagyunk, akkor megtervezhetjük a saját linképítési menetrendünket is.