kutyák

Hogyan tegyük kellemesebbé a kutyafodrásznál való látogatást?

Ha nem is havonta, de évente pár alkalommal muszáj kutyafodrászhoz menni, hisz kedvencünk bundája és körme rendszeres karbantartást igényel, nem csak a kinézet miatt, hanem egészségük érdekében is.

Mint az állatorvosi látogatás, a kutyakozmetikusnál is felmerülhetnek egyes kellemetlenségek, főleg akkor, ha kedvencünk szeszélyes természetű, vagy egyszerűen valami tényező a szalonból zavarja.

A kutya nevek ismételgetésével a gazdik rendszerint meg tudják nyugtatni a négylábúakat, de ezeket a tippeket is bevethetjük:

Tippek egy sikeres látogatáshoz

  • Olyan időpontot válasszunk, amikor kutyusunk nyugodt periódusban van, és bizonyosodjunk meg, hogy az időpont biztos és nem ér meglepetés.
  • Ha nagyon izgatott és energikus, akkor az időpont előtt menjünk el egy sétára. Így levezetheti energiafölöslegét és kielégítheti kíváncsiságát.
  • Szoktassuk hozzá kedvencünket egyes testrészek megérintéséhez – fülek, mancsok, hát és hasi rész, de a szőrkeféhez vagy ollóhoz is. Ezzel sokat könnyíthetünk a fodrász munkáján is. Már kiskorától kezdve fogjunk neki az ilyen típusú érintésekkel való barátkozást.
  • Ha nem áll rendelkezésünkre szállítási lehetőség, beszélhetünk a szalonnal, mert egyes ilyen létesítmények kiegészítő szolgáltatásokat is ajánlanak.
  • Jó ötlet arról is gondolkodni, milyen frizurát szeretnénk kutyusunknak, ha valami különlegességet szeretnénk. Ha csak egy klasszikus nyírásról van szó, nincs miért aggódni.
  • Egy sikeres látogatáshoz nélkülözhetetlen nemcsak a kutya nyugodtsága, hanem a gazdié is. Kedvenceink hamar átérzik lelkiállapotunkat, ha valami nyugtalanít minket, szorongunk, akkor ezt az állapotot átadhatjuk neki is.
  • Mielőtt elmennék a kutyafodrászhoz, bizonyosodjunk meg arról, hogy kutyusunk nem fertőzött parazitákkal vagy nincsenek egyéb betegségei, amik akadályoznák a fodrász munkáját. Emellett, higiéniai szempontból sem ajánlott ilyen problémákkal kutyaszalonba menni.
  • Legyünk türelmesek a kutyával és a fodrásszal is, a nyírás és körömvágás több időt felvehet kutyánk viselkedése vagy szőrzetének állaptától függően.