Milyen iPhone tokot válasszak?

Manapság már nem az a kérdés, hogy védjem-e az iPhoneomat egy tokkal, hanem csak az, hogy milyennel. Járjuk körül kicsit ezt a témát.

A tokok széles választékából válogathatunk, és csak kapkodjuk a fejünket a szebbnél szebb, praktikusabbnál praktikusabb telefontokok láttán. Gyönyörűek, kellemes tapintásúak, védik készülékünket, már csak az a kérdés, hogy melyiket válasszuk.

A kemény tok

A kemény tokok (műanyag telefontok), mint ahogy a nevében is benne van, kemények, rugalmatlanok. Mivel csak oldalról tartja a telefont, készülékünk alja és képernyője védtelen marad. Látszódni fog rajta az ujjlenyomatunk, hamar zsírosodik, de lényegesen könnyebb marad így a telefonunk. A telefont jól védi, ha képernyővel lefelé tesszük az asztalra. Rugalmatlansága miatt egy leesésnél nem véd kellően.

A szilikon tok

Ez a telefontok védi a telefonunk hátát is. Létezik bordázott felületű, ezért nem csúszós a felülete. Rugalmas, kellően tartja a telefont, azonban a használat során elszíneződhet. Általában a szilikon tokok belülről bordázottak, érdesek, ezzel elősegítve azt, hogy a bennük levő porszemek ne karcolják össze a telefonunk hátlapját.

A nyitható tok

Aki szereti a könyveket, szerintem az ilyen telefontokot választ. Ezt lehet nyitogatni! A lefelé nyitós változat annyira nem praktikus, nagyon hosszítja a készüléket, nehezebb „ráfogni” használat során. Ha pedig csak úgy lifeg alul, az kényelmetlenné teszi a használatot. Az oldalra nyílós (flip) változat praktikusabb.

Ezeknek a telefontokoknak a legfontosabb előnye a maximális védelem. Ha ebben tartjuk az iPhone-t, és a mágneszárral rögzítettük a lapját, akkor mindent megtettünk telefonunk megóvásáért, biztonságáért.

Sajnos pont az előnye miatt jelentkezik egy erős hátrány. Nehézzé, robosztussá teszi a telefonunkat. Ha a kezünkben tartjuk, valóban olyan, mintha egy könyvet tartanánk. Az iPhone-ok bizonyos típusainak egyik jellemzője a légies könnyedség. Ezt az érzést veszi el ez a telefontok.

Ezek a tokok azonban kártyatartóval is rendelkeznek. Van még egy praktikus jellemzőjük. Nem kell hozzájuk állványt venni, vagy mindig azt keresni, hova tudjuk letámasztani, ha filmet szeretnénk megnézni, mert ezek a fajta tokok kitámasztóként is működnek.

Válasszunk olyan iPhone tok-ot, amely elnyeri a tetszésünket és védi készülékünket is.