Mire való a nikotinos liquid?

Az e-cigaretta fontos szerepet tölt be a piacon, hiszen a megalkotói szerint ez egy egészségesebb és környezetbarátabb megoldás. Pénzt is meg lehet vele takarítani, ha valaki kevesebbet dohányzik a használatával, vagy azért, mert patronnal utántölthető.

Mit érdemes tudni a nikotinos liquidről?

Az első e-cigaretta kicsit kevesebb, mint 20 éve jelent meg a piacon. Ezalatt az idő alatt egyre több formában vált elérhetővé főként gyümölcsös, mentolos, kávé és desszertes aromákkal, mert az élelmiszeriparban használatos alapanyagokból áll. Természetesen vannak olyanok is, akik inkább a dohányszerű aromát keresik.

Fontos megbízható forrásból beszerezni a nikotinos liquid terméket, hogy ne legyen benne ismeretlen adalék, de maradjon színezékektől is mentes.  

Az e-cigihez használatos ízesített folyadék nikotintól teljesen mentes, úgynevezett zéró változatban is kapható, de emellett gyenge, közepes és erős nikotinos besorolással is megtalálhatjuk. A készítményen feltüntetésre kerül az erőssége. 

A nikotin szerepe az, hogy a dohányzáshoz hozzászokott embereknél a kedvelt, kaparó érzésű torokhatást kiváltsa. Erre az e-cigi is képes, és ezért lehet jól helyettesíteni vele a normál cigarettát.

A nikotin mennyisége mg-ban kerül megadásra. Minél több van benne, annál jobban tudja a közönséges cigaretta hatását kelteni, de nem mindenki preferálja ugyanazt az erősséget.

Az elektromos cigarettában használt folyadék halmazállapota felmelegítéssel alakul át füstté, amivel a készülék a dohányzás élményét próbálja imitálni. Ehhez növényi glicerint vagy propilén glikolt használnak fel.

A kettő között van érezhető különbség, mert az utóbbi erősebb torokhatást tud kiváltani, de kevesebb gőzképződéssel jár, mint a dúsabb növényi glicerin. Aszerint válasszunk terméket, hogy nekünk mi a fontosabb szempont. Érdemes alaposan megnézni a csomagoláson az összetevőket és azok arányát.

Hogy válasszunk e-cigarettát?

Az e-cigaretták között sok különböző tetszetős kivitelezésűvel találkozhatunk. Mindenki számára elérhető ez a hatalmas választék, de mégis nehéz olyat választani, ami hasonló élményt nyújt, mint amit már megszoktunk.

Emiatt az alakja és mérete is különösen számít a vásárlásnál. Figyeljünk oda arra is, hogy jó minőségű akksit vásároljunk az elektromos cigarettánkhoz. Ezek általában egy napig bírják töltés nélkül, de ez a használat mértékétől is függ.

Ha megtaláltunk a nekünk tetsző e-cigit, akkor utána már csak a nikotinos liquid rendszeres beszerzése marad hátra.

Figyelem! Ez a cikk csupán a tájékoztatást szolgálja, és nem számít dohánytermék vagy az azt helyettesítő termék reklámjának, népszerűsítésének.