Sri Lanka jóval többet adhat számunkra, mint gondolnánk

Ha még nem fedeztük fel az „Indiai-óceán gyöngyszemét”, itt az ideje, hogy a listánk élére tegyük, mivel ez a szigetország jóval többet adhat számunkra, mint gondolnánk.

Hihetetlen vadvilág

Srí Lankán találhatók a leggazdagabb állatvilággal rendelkező vadrezervátumok és nemzeti parkok, amelyek lehetőséget kínálnak a látogatóknak egy izgalmas szafari élmény megtapasztalására.

Közülük is kiemelkedik a Yala Nemzeti Park, ahol a világon talán a legjobban lehet megfigyelni és lefényképezni a vadon élő leopárdokat illetve Srí Lanka nemzeti madaraként ismert dzsungeltyúkokat.

Egyedülálló kulturális örökség

Sri Lanka kultúráját nagymértékben befolyásolta az, hogy közel van Indiához. Ennek köszönhetően ugyanis a lakosság nagy részét az indiai szubkontinens leszármazottaiként ismert szingalézek és tamilok alkotják, akik számtalan vallást honosítottak meg a szigeten, köztük a buddhizmust, a hinduizmust és a muszlim vallást.

Nem mehetünk el azonban amellett sem, hogy Sri Lanka a kelet-nyugati tengeri kereskedelmi út mentén fekszik, így az évezredek során számos kereskedő és hódító célpontja volt.

Ennek a sokszínűségnek köszönhetően pedig a helyiek az élénk szellemiségükről ismertek, amely megmutatkozik a táncukban, az ételeikben, a művészetükben és az általuk tartott különböző fesztiválokban is.

Csodálatos teaültetvények

Mióta 1867-ben elültették az első teacserjét, Srí Lanka a világ negyedik legnagyobb teatermelőjévé vált. Nem is csoda tehát, hogy ha beütjük a Sri Lanka utazás kifejezést a keresőbe, akkor szinte az összes weboldal kihagyhatatlan programként tünteti fel a lenyűgöző buja zöld teaültetvények felkeresését, és a gyárakban készített főzetek megkóstolását.

A fentebb leírtak is tökéletesen igazolják, hogy ez az ország nagyszerű célpont azoknak, akik szeretnének kiszakadni kicsit mókuskerékből, és valami igazán izgalmas dolgot megtapasztalni.